26. august 2016

Ny admin
Jeg, Live, har nå overtatt ansvaret for familiens hjemmeside som skolearbeid i kommunikasjon ved Numedal VGS dette skoleåret. Dette innebærer at jeg har ryddet opp i den gamle hjemmesiden vår og oppgradert den. Selve skoleoppgaven vil være å lage en blogg. Bloggen legger jeg i egen fane her på hjemmesiden der jeg kommer til å skrive om min hverdag og ting som opptar meg. 

Jeg er altså admin og blogger for Stall Bjønnåsen og Kennel Trollhovd dette skoleåret.

3. august 2016

Magic l'Amour har fått nytt hjem
I går var dagen her da l'Amour ruslet på henger i Paradisgrenda for siste gang og satte mulen mot Lier/Tranby og ny familie og nye hestekompiser. Da er det godt å få tilbakemelding om at turen har gått bra, og bilde som viser at det både er grønt gress og en god hestekompis å dele dagene med. Dette tror vi blir bra. Lykke til med sjarmtrollet vårt, Birgitte!

27. juni 2016

Superheltene (First Class kullet) i godt driv
Mystique, Havok, Magneto, Darwin og Beast koser seg med "storebror" Mars.  
8 uker og snart klare for å flytte til sine nye familier.

2. mai 2016

Valpesommer!
Charisma har blitt mamma igjen! Denne gangen til 5 store valper - 4 hanner og 1 tispe. Nå begynner jobben med å finne riktige hjem til de små lykkepillene.

Juni 2015

Endelig eurasier igjen!
Carve Canem Marcel Maximus fant veien til Paradisgrenda og Live etter at vi hadde spanet Norden på kryss og tvers i 3/4 år på jakt etter ny eurasier.
Vi merket fort at det var noe som manglet etter vi måtte ta Akira i oktober 2014, og dermed begynte jakten på en ny eurasier. Vi var egentlig på jakt etter ei tispe, men så fikk vi vite at det var en 12 uker gammel hannvalp som måtte omplasseres så fort som mulig.
Marcel brukte litt tid på å komme seg inn i flokken med en 8 år gamel hannhund og en tispe med valper.

Vi er veldig fornøyd med nykommeren!

3. juni 2015

Bjønnås Trollterna kom til verden
Et etterlengtet og nøye planlagt N/L-føll etter Bjønnås Sølja og Trollvik Vahkar.
Terna er et bestillingsføll som reiser til Danmark en gang i 2016. Nå skal ho kose seg med mamma Sølja gjennom vinteren og bli kjent med resten av flokken. 

Mai 2015

Cockervalper!
6 flotte valper, 4 tisper og 2 hanner.
Charisma tar mammarollen på strak pote, og vi går en hektisk valpesommer i møte.

15. juni 2013

Magic l'Amour
Kjærlighetsbarnet til Morwena og Lacour kom til verden i natt. Morwena gikk ute på jordet på kvelden, og heldigvis fulgte Live nøye med på oppførselen hennes utover kvelden/natta. I 12-01 tida ble det bestemt å sette Morwena inn, og ca. en time senere var l'Amour født. 

Mai 2013

Ny rase!
Cocker spaniel Arcanas Red Charisma fant veien til Paradisgrenda.
Frøkna kom rett inn i huset og ble sjef over de fire andre voksne hundene. Vi går en spennende tid i møte!

30. april 2013

Bursdagsføll!
Helice har blitt stolt mamma til vesle Heloise.
Heloise var på beina allerede etter 5 minutter og det tok ikke lange tida før ho freste rundt på sine litt ustødige bein.
Litt spesielt at Helice føllet på 18-års dagen sin.

Mandag 30. juli 2012

Moment har flyttet hjemmefra!

Magic Moment flyttet til sitt nye hjem på Vormsund tidlig i juni. Det kjennes litt tomt uten den selvsikre lille sjarmøren i hesteflokken, men vi vet at hun har det bra sammen med sin nye familie av to- og firbente. Lykke til med sjarmtrollet, Elin!
 

Lørdag 7. april 2012

Hestepåske i år også...
... og det kjennes helt greit. Ingen snø og ingen indre stemme som sier at man burde ut og gå på ski. Våren i Paradisgrenda er ikke å forakte, og med tunet fullt av flinke, blide og litt fnisete hestejenter er påsken reddet både for to- og firbeinte. Det liker vi.

Sølvar har vel neppe vært i bedre form (og riktigere hold) siden han var på kåring som 5-åring - det forundrer oss ikke om han setter sixpack i løpet av våren 😀

På bildet (fra venstre): Sølvar, Sioned, Siljedokka og SøljaSøndag 4. mars 2012

Magic Moment er til salgs!
Vi som lever med welsh cob er inneforstått med rasens magi og utstråling. Det er noe der som gjør disse hestene veldig spesielle - de er vakre, våkne og myke... og noen ganger lurer vi på om de har fått en overdose med personlighet... Samtidig er de flotte og allsidige brukshester. Er du klar til å la deg forføre?

Moment er proppfull av sjarm og personlighet - et godt emne om du vil forme din egen drømmehest! Hun er en våken men letthåndtert, myk men samtidig modig og sosial unghest som har arvet det beste fra begge sine foreldre - like vakker inni som utenpå...

Hun er født 25. august 2010, og er under Storhaugs Magic Morwena og etter Sondergardens Lacour. Begge foreldrene er over 150 cm i mankehøyde så vi regner med at hun vokser seg over ponnimålet.

Mandag 5. desember 2011

Bamsestallen er tatt i bruk!!!
....og vips (?) så fikk vi frigjort den gamle møkkakjelleren til en koselig utegangsstall til "bamsehestene"!

Helice, Dokka og Sølja trives godt i hverandres selskap, og koser seg med friheten til selv å kunne bestemme om og når de vil være inne eller ute...

Torsdag 10. november 2011

Endelig!!!
Et lite knippe fornøyde hester flytta inn i ny stall i går kveld. Lacour har fulgt hver minste detalj i byggeprosessen siden sommerfjøset hans ble revet, og var ikke vond å be da han skjønte han kunne flytte inne i nytt og mye større leilighetskompleks... og med DAMER i naboleilighetene!

En real milepæl på husmannsplassen vår - 6 nye, flotte bokser. Neste prosjekt blir å renske den gamle møkkakjelleren og lage en flott utegangsstall til "bamsehestene"...

Fredag 8. oktober 2011

Akropolis i kveldssol...
... vi bygger STALL! Etter å ha brukt nærmere 10 år på å finne ut hvordan, er vi nå omsider i gang med å bygge stall. På en husmannsplass med bare tømmerbygninger var det ikke lett å bestemme seg for å sette opp et "ferdigbygg" som overhodet ikke hørte hjemme mellom de gamle husene. Valget vårt falt rett og slett på å gjøre det på den litt røffe måten og bygge det i stavlaft. Nå håper vi bare at godværet holder seg, og at vinteren drøyer noen uker til med sin entre så vi får bygget under tak...
 

Mandag 23. mai 2011

Snowdon har fått lekekamerater!
I går slapp vi Snowdon på unghingstbeite hos Ole på Åmot, og der skal han gå og kose seg hele sommeren før han flytter til Jeanette i Fredrikstad til høsten. Stor takk til Ole!!!

Snowdon var sistemann inn i flokken med unge og yre welshgutter, og de så ut til å finne tonen uten problemer. Veldig godt å se! Vi unner ham denne sommeren med likesinnede!
Bildet er tatt av Jeanette (ny eier).

Søndag 1. mai 2011

Fy søren så fin han har blitt!
Du verden som Snowdon har utviklet seg på noen få vårmåneder - fra å være en hengslete, oppløpen tenåring til å bli en staselig unghingst som oser av vitalitet, styrke og sjarm.

Han ser ut til å bli veldig lik pappa Lacour både i sinn og skinn - en myk, sosial og livlig kar som vi tror vil bli en flott brukshest. Noen som er interessert i denne litt upolerte perlen av en welsh cob???

Mandag 21. mars 2011

Hingstekåring på Starum
Lacour beholdt premiegraden sin, og med 3x10 på lynne og 9 både på type og kroppsbygning får vi være fornøyd selv om vi hadde håpet at han skulle avansere opp til en 2. pr.

Viel viste en flott rideprøve, vi fikk "børstet støv av ham" og vi fikk vist at han er en allsidig bruksponni. Lacour sin styrke er brukelighet og supert lynne, og det er vi stolte av. 

Søndag 31. oktober 2010

April er solgt!
April har flyttet til sin nye familie i Telemark, der ho får full oppvarting av matmor Tove som til og med synger vuggesanger for henne!!! Tror ikke Prilla vår kunne fått det bedre - det er alltid trist å selge hest, men det kjennes veldig godt når man føler seg sikker på at man har funnet riktig hjem... og det gjør vi nå!

Vi ønsker den nye familien til April lykke til med å hjelpe den vesle primadonnaen over i voksenverdenen. Vi håper dere får en fin brukshest i henne med tiden!
 

Torsdag 26. august 2010

Endelig!!!
Noe gikk tydeligvis galt etter første bedekning i juni i fjor, og det kom ikke noe føll i mai som forventet. Blodprøve viste at Morwena var drektig, men at føllet ikke skulle komme før utpå høsten.

Og nå er endelig lille, vakre Magic Moment født. Ho hadde det styggelig travelt, og fikk et vått og mørkt møte med verden og menneskene ute på beitet, og ble båret og trillet hjem i trillebår. Til og med en finnmarksgubbe måtte innrømme at en nyfødt cob ble i tyngste laget å bære i oppoverbakke. Det rapporteres om godt teamwork fra hele familien da både hoppe, føll og hingst ble flyttet hjem. Mor i familien befant seg på vernefagsamling i Trysil, og gikk glipp av hele begivenheten...

Det er imidlertid noe av det mest vitale føllet vi har hatt noen gang - lynkjapp på melketanken og med et freidig blikk på livet - alt skal testes, og foreløpig oppfører ho seg mer som kanin enn hest. Morwena har litt av en jobb med å passe på den vesle frekkasen!

Søndag 15. august 2010

Multichampion Trollhovds Mayo fosser videre!!!
Forrige helg ble han Litauisk champion i Druskininkaj (!), og i dag plottet han inn nok et cacib og det danske championatet i Vejen. 3 Cert, 3 Cacib og 2 Championater på 9 dager - vi er imponert og veldig stolte!!!

Tirsag 27. juli 2010

Vi har vært i Wales!!!
10 uforglemmelige dager med fantastisk natur, særpreget overnattting i fjøs og kapell, gamle slott, Snowdonia og Brecon Beacons nasjonalparker, ridetur i Black Mountains, nydelig små landsbyer, milevis med steingjerder og enorme mengder sau i et utrolig kulturlandskap, dagstur til Dublin og bading i irskesjøen... og ikke minst Royal Welsh Show! Synes vi fikk med oss mye, jeg...

Tusen takk til Guri som (igjen) passet gård og dyr mens vi var borte!

Søndag 20. juni 2010

Ny yndlingshest for Tuva?
Vi har vurdert å selge Sølja ei stund, men mor har egentlig ment at denne lettridde og ærlige vesle hesten er perfekt for Tuva. Problemet har bare vært at Tuva ikke har villet ri henne! Før i dag. Og da ville ho nesten ikke slutte. Alt funket! Hele tiden!!! Høyregalopp og venstregalopp og volter og riktige diagonaler....

Spørsmålet er om Sølja fortsatt er til salgs, og om det ikke er noen som må gå i tenkeboksen....

Lørdag 12. juni 2010

På Ålutstillinga med unghest....
Våre to unghester, Snowdon og April fikk begge sløyfer og gode kritikker til tross for at ponniringen var i minste laget for ponnier med hesteaksjon (når skal arrangørene forstå at cob'er er i størresle hest og faktisk trenger mer plass enn en shettis for å vise bevegelser???).

Vi fikk oss også en liten aha-opplevelse da vi erfarte at de to rolig og håndterbare barna våre nesten gikk ut av sitt gode skinn i utstillingsringen - hmmm.... må nok trene litt mer til neste gang.... Men å kjøre hestehenger gikk kjempefint! Så rolig og fine!

Søndag 24. mai 2010

Akira på valpetreff!
Kennel Dazzling Dainty arrangerte valpetreff for sine tre kull på Nesbyen i helgen, og siden Akira er oldemor til to av kullene var vi så heldige å bli invitert innom for å hilse på. Vi fikk være med på uoffisiell utstilling, og "flergenerasjonsbilde" med oldemor Akira, bestefar Mayo, mor Jenny og tre av barna ble det også!

Mandag 22. februar 2010

Nebo Sioned er endelig vår!
Sioned har stått hos oss i 1 1/2 år, og vi har fått et flott hingsteføll etter henne og Lacour.

Nå fikk vi mulighet til å kjøpe henne, og klarte ikke å la være. Endelig kan vi tillate oss å bli glad i henne på ordentlig!!! Da har Lacour to flotte walisiske damer som kan bytte på å holde ham med selskap hele året - ikke så verst å være hingst da....?


Takk for tilliten Anne Marit - vi vet hun satt langt inne!

Lørdag 12. desember 2009

Jul på bygdetunet
Det begynner å bli tradisjon for oss å stille med hester på julearrangementet på bygdetunet. Det tyder på at det er flere enn oss som setter pris på den stemningen det gir når vi kommer kjørende inn på tunet med hest og slede og et lite knippe med rampete nisseunger som ser det som sin oppgave å gjøre mest mulig nissestreker og nissegleder i løpet et par førjulstimer....
Koselig å kunne bidra med litt julestemning.

Tirsdag 1. desember 2009

Vinterens første sledetur i blåtimen...
Endelig slutt på gjørme og holke - håper vi. Snø og kuldegrader var etterlengtet både for to- og firbeinte, og når dagen er kort må man prioritere bruken av den når det er så flott som nå. For vårt vedkommende betydde det at mor "dytta" litt på arbeidsdagen sin for å ta med Live og Sølvar på sledetur før det ble mørkt.

Turene med en stødig kjørehest på gnistrende sledeføre er et av vinterens desiderte høydepunkt....

Lørdag 10. oktober 2009

Agility og mounted games
Numedal Hesteklubb skulle egentlig arrangere aktivitetsdag med agility og mounted games i dag, men hele greia ble avlyst p.g.a. for få påmeldte. Vi hadde meldt på tre ekvipasjer, og var litt skuffet over at det ikke ble noe - og så satte vi i gang og laget vår egen trening.

Alle nordlandshestene og Helice fikk prøve seg på agilitybanen med plaststrimler, presenning, kjegler og hindre. Litt skummelt å gå gjennom strimlene til å begynne med for de fleste, men etter hvert klarte alle det - og Helice og Tuva freste gjennom i fullt trav. Etterpå prøvde Sølvar, Dokka og Helice seg på mounted games, og det var tydelig at både hester og ryttere syntes det var gøy med litt fart og spenning - Sølvar var som vanlig i sitt ess når han fikk "rølpe" litt. Live endte opp med et par forstuede fingre og et hovent håndledd allerede før vi kom i gang, men gjennomførte tappert agilitydelen. Hestejenter er tøffe jenter.

Mandag 28. september 2009

NUCH SUCH FINUCH INTUCH Trollhovds Mayo!!!
Snakk om gutt som har titlene i orden! Vi fikk telefon fra en overlykkelig og ikke så lite stolt Mayoeier i går formiddag med melding om at Åland var et veldig vakkert sted, at dommeren var en fin fyr og at titlene formelig trillet inn på internasjonal utstilling på øya i Østersjøen.

Det var det vi visste!!! Mayo er en fantastisk flott hund! GRATULERER!!!

Mer om Mayo og familien hans på www.eurasiere.no

Lørdag 19. september 2009

Første sprangstevne for Live og Tuva!
To spente unge ryttere stilte til start i 20 cm ("treningsrunde") og 40 cm på Numedal Hesteklubb sitt utvidete klubbstevne i dag, med en litt smånervøs mor på sidelinja. Live startet med Sølvar og Tuva med Dokka. Det gikk kjempefint, med deltakersløyfe i 20 cm og Clear Round i 40 for begge to. Jentene var ikke lite stolte!

Bris og Rane flyttet til Skogn og sin nye familie i går. Blir spennende å høre hvordan det går med dem....

Lørdag 5. september 2009

Vi har kjøpt hindermateriell!
Nå har vi både ridebane som det går an å galoppere og hoppe på OG vi har gått til anskaffelse av hinder!

Sølvar var i sitt ess da han fikk være første hest ut til å prøve banen. Han freste over hindrene i stor fart da Viel testet ham, og syntes ikke det var noen som helst grunn til å ta det med ro hverken i svingene eller mellom hindrene. Ingen tvil om at han synes det er gøy å hoppe!

Mandag 24. august 2009

Lykkelig gjenforening!
Sølvar har flyttet hjem til damene sine igjen, og det var ingen tvil om at de kjente hverandre igjen - særlig Dokka ble stor i øynene og aldri så lite brunstig da han svinset rundt og hilste på dem. Vi håper han vil ta kommandoen i flokken igjen - heller en real og rangsterk vallak enn ei grinete hoppe. Bare se hvordan han og vesle Helice nufser og klør hverandre så mulene får stooore skrukker!

Vi bare måtte ta en liten prøvetur med ham og maratonvogna i går kveld for å se om han hadde glemt ferdighetene sine. Han nølte litt med å gå i dragene, men så virket det som om han plutselig fikk selvtillit og tenkte at "hei - dette kan jeg jo!" Det samme skjedde da vi begynte å kjøre - litt usikker først, og så smalt alt på plass.

Nå gleder vi oss til vinterens sledeturer....
 

Torsdag 6. august 2009

Bris og Rane er solgt....
.... og flytter til Marte og Håvard i Trøndelag når de er klare til å ta imot dem litt utpå høsten en gang. Og vi er kjempeglade for å ha funnet noe som fortoner seg som et "drømmehestehjem" til de to guttene våre, og ikke minst for at de kan fortsette å være sammen.

Det er ikke ofte vi selger hester med lett hjerte, men det gjør vi denne gangen!

Søndag 5. juli 2009

Welsh show på Vallermyrene
Morwena og April var påmeldt, men da helgen nærmet seg var vi ikke veldig motiverte for å vaske hester og utstyr og stå opp tidlig for å kjøre til Porsgrunn.

Lørdag var vi fast bestemt på ikke å dra. Både vi og hestene var dårlig forberedt til show. Lørdag kveld fant vi ut at vi skulle hive oss rundt likevel og reise nedover med bare Morwena siden April burde hatt noen titalls kilo til på skunkene for å ha noe på show å gjøre. Det ble noen hektiske timer med hestevask (det er ikke gjort i en fei med en hest med vannskrekk!) pakking og forberedelser, og max 4-5 timers søvn før vi dro av gårde grytidlig søndag morgen.

Morwena fikk sølv og ble nr. 5 av 9 og fikk fin kritikk. Ikke noe å utsette på hesten - det var nok bare andre som viste seg litt bedre denne dagen. Morwena har utviklet seg til å bli en vakker hoppe, og med bedre forberedelser kombinert med litt mer gnist i ringen skal gullet være innen rekkevidde. Vi står på!

Mandag 29. juni 2009

Kronprinsen på Bjønnåsen er født!
En vakker, rød welsh cob hingst med flotte tegninger akkurat som pappa Lacour og mamma Sioned. Ingen tvil hvem som får mest oppmerksomhet på gården denne sommeren - noe han ser ut til å være veldig komfortabel med.....

Det blir spennende å se hvordan han utvikler seg framover! Stammen er interessant - med linjeavl på noen av de beste walisiske linjene håper vi selvfølgelig at han med tiden blir en førsteklasses brukshest og at han vil hevde seg på show og utstillinger, men det vil vise seg. Nå skal vi bare kose oss masse med den vesle sjarmøren!

Lørdag 13. juni 2009

Full uttelling på Ålutstillinga!
Vi stilte de to nordlandshingstene våre, Bris og Rane, og Welsh Cob hoppa April på Ålutstillinga, og fikk sløyfe på alle tre - noe vi er veldig godt fornøyd med!

Bris fikk sløyfe og poengene 8-7-8-7-7
Rane fikk sløyfe og poengene 7-7-7-8-7
April fikk sløyfe og 1. kv. med poengene 8-7-8-7-8


Da April gikk i "dagens-hest-ringen" fikk ho applaus da ho travet langsiden mot publikum - det har vi ikke opplevd før på en offisiell utstilling!!!

Lørdag 6. juni 2009

Vi lager ridebane!
Vi har omsider kommet i gang med å lage ordentlig ridebane - til stor glede for to- og firbeinte!

Første lag er lagt med knust masse etter Hafskjolds ridebanekokebok, og endelig har vi et underlag som det går an å galoppere på! Du verden for en fremgang! Nå skal vi ri den til litt før vi legger på flis og sand, og så blir det nok investert i eller snekret hinderutstyr også. Dette blir gøy!

Live og Sølja testet banen, og jeg vet ikke hvem som ser mest fornøyd ut av dem jeg....?

Søndag 17. mai 2009

HURRA for Mayo og Jenny!
Mayo og Hege feiret nasjonaldagen på hundeutstilling i Sverige..... og det ble da ikke måte på til feiring heller! Til tross for et ikke helt praktisk handlerantrekk til ære for dagen, fikk de både SUCH og BIR og en aldri så liten Reserve BIG med seg hjem i bagasjen. Og Jenny, datteren til Mayo, ble like godt BIM og fikk CERT på samme utstilling. Like greit det når de var så godt i siget. Vi lar oss imponere! (Foto: Lennart Hamre)


Eierne til Mayo er Hege og Jan som bor i Fredrikstad.

Les mer om Mayo på bloggen til familien på Lundheim 
http://eurasiere.blogg.no

Fredag 1. mai 2009

Liten og lur!
Våren eksploderte i lysegrønt i Paradisgrenda i dag, og vi bestemte oss for å markere dagen med å slippe hestene på beite. Men først måtte gjerdene opp...

Helice hadde nok fulgt nøye med på forberedelsene, for ho kom som en rakett til grinda da vi gikk for å hente hestene. Det lyste forventning av henne lang vei - og ho kunne nesten ikke vente til Live fikk på grima. Gjett om ho visste hvor ho skulle! De andre hestene sto bare og så dumt etter henne der ho med stor iver dro Live oppover veien. De lurte nok på hva i all verden som gikk av det vesle trollet nå.  

Helice feiret våren med et gnistrende skuespill i hopp og sprett før ho kunne gi seg hen til all den grønne maten. Og vi lot oss overbevise om at Helice er gårdens smarteste hest!

Mandag 6. april 2009

Alternativ påskemorro....
Morwena synes nok at Viel har mange rare påfunn, men ho er gladelig med på notene så lenge det vanker mye kos og snill stemme.

Og det å klatre opp på den store steinen på tunet er jo bare barnemat - ganske bra utsikt også forresten! Hvor ble det nå av de to kjekkasene som bor i innhegningen ved siden av tro?


Man må ikke bare gå på ski og spise appelsiner i påsken.....

Søndag 22. mars 2009

BIR og CACIB til Mayo i Bergen i dag!
Vi gratulerer Trollhovds Mayo og Hege med nok et flott resultat i utstillingsringen, og ønsker dere lykke til i Sverige i mai!

Vi er kjempestolte av dere, og angrer ikke et sekund på at vi lot dere overta godgutten vår. Stå på videre!

Søndag 18. januar 2009

Nyttårsshow med bruksbedømmelse i Sylling
Lacour var påmeldt i en showklasse, to sprangklasser, en rideklasse, tommekjøring  og av alle ville ting; i AGILITY. ”Hvorfor ikke?”, tenkte vi da vi dagen før stevnet øvde på å gå gjennom strimler av rundballeplast og trampe over presenninger og planker med ham.

Lacour fikk gull og ble nr. 2 i sin showklasse, gikk en flott rideklasse og kjempet seg gjennom en altfor liten sprangbane som neppe var bygget for ponnier i størreslse hest med svært romslig aksjon. Han gikk også en klasse med tommekjøring utendørs på et håpløst glatt underlag, noe som ikke var helt vellykket for vår del. Og så fikk han 2. pr. i.....ja nettopp.....AGILITY!!!

Og igjen fikk han kjempekarakterer på lynne i alle klassene. Godgutten vår!

Tirsdag 6. januar 2009

Sheila har flyttet!
I går tuslet Sheila sammen med sin Henriette nordover grendevegen til sitt nye hjem på Skogen Nordre.

Trivelig at våre naboer snaue 2 km. unna har latt seg fascinere av cobene så til de grader at de har gått til anskaffelse av to eksemplarer av rasen! Sheila og Victoria kjenner hverandre fra før, så dette går nok bra. Lykke til med den lille hesten din Henriette!

Søndag 6. desember 2008

Jul på bygdetunet!
Tradisjonen tro var det kjøring med hest og slede og ridetilbud for de besøkende under årets julearrangement på Rollag bygdetun.

Helice og Dokka var på plass og ruslet runde på runde med små og litt større ryttere på ryggen. En hyggelig førjulstradisjon...

Mandag 24.november 2008

Sølvar har blitt "Førsdøl"!
Sølvar flyttet til familien Skansen i Fyresdal i går - han skal være der i vinter og se om han trives godt nok til at han blir der for godt. Og så får både vi og den nye familien hans kjenne litt på om det er riktig før vi tar en endelig avgjørelse.

Der skal han bo sammen med to kaldblodshester - ei hoppe og en åringshingst. Det tror vi kommer til å gå veldig bra.

Mandag 17. november 2008

Trollhovds Iris vant UK i Rypejentecupen!
Det var 19 hunder til start fordelt p 6 UK hunder og 13 AK hunder. Prøven var satt opp som en ordinær lavlandprøve og Iris hadde to fuglearbeid i første slipp.

Vi gratulerer Isabell og Iris med et kjempeflott resultat og ønsker dere lykke til videre! Vi er så stolte av dere!!!

Søndag 16. november 2008

Sprangstevne på Komnes Gård
Viel og Lacour startet i tre klasser på Kongsberg og Omegns Rideklubbs stevne i dag.

70 klassen ble feilfri, men ikke helt kontrollert med 65 stilpoeng og to plasser unna premiering.

80 klassen gikk så det ulte med feilfri grunnomgang, før de kom i ubalanse på omhoppingen og det endte med et ikke helt pent fall og et "broddhull" i leggen.

Men ekte hestejenter bryr seg ikke om sånne bagateller - de bare børster sand og grus ut av lommene, rister litt på pelsen og gyver løs på neste oppgave med dødsforakt. Resultatet ble en flott runde med ett "subberiv", 69 stilpoeng og 5. plass. To plasser unna premiering også i 90 klassen.

Søndag 19. oktober 2008

Sølja er under innridning....
Vi er godt i gang med innridning av unghestene våre - grunnlaget er lagt med tommekjøring, og Viel har hatt de første litt nølende turene på Sølja og Morwena.

Både Sølja og Morwena har passert 4 år, men vi har nok av tid. Hestene trenger å bli "voksne" både fysisk og mentalt. Gradvis tilvenning og tid til å bearbeide nye erfaringer og positive opplevelser fungerer for oss.....

I dag overtok Live og Tuva "arbeidet" med Sølja, og koste seg med barbakridning og småturer rundt på tunet og nedover gårdsveien.

Sølja er ei kald og rolig unghoppe med et fantastisk lynne - ukomplisert i alle sammenhenger. Vi kommer til å få en flott brukshest i henne!

Søndag 12. oktober 2008

Endelig har Viel kommet seg opp på Morwena!
Morwena er tommekjørt og mye håndtert fra bakken, men vi lurte litt på hvordan vi skulle komme videre siden ho ikke var i nærheten av å akseptere at noen befant seg over henne - og enda mindre oppå henne!

Vi følte ikke at vi kom noen vei, og overraskelsen var derfor stor da mor og de to yngste jentene kom hjem fra ridetur og fant Viel på ryggen til Morwena - uten hodelag, sal eller hjelm. Gærne jenta! Hesten var helt rolig og fin og tuslet rundt på tunet med en lykkelig og litt forfjamset "rytter" på ryggen.

Juhu - vi er over "kneika"!!! Bildet er tatt etter at ho hadde krabbet ned, funnet hjelmen sin og klatret opp igjen - fortsatt uten dramatikk! Vi har snart enda en cob å ri på!

Lørdag 4. oktober 2008

Sprangdag med Numedal Hesteklubb
Live og Tuva hoppet bane for første gang!!! Ikke så veldig høyt - men det var en bane! Og mor var så opptatt av å følge med og passe på at alt gikk greit for seg at ho glemte å ta bilder mens de hoppet.

Tuva stilte med Dokka og Live med Sølvar, og begge jentene var kjempefornøyd! Viel var også med og hoppet en runde med begge hestene.

Bildet er tatt etter at vi hadde salt av og kom på at vi hadde glemt å ta bilder....

Søndag 28. september 2008

Nest beste gangartsponni og 10 i lynne!!!
To lange dager med kvalitetsbedømmelse for ponnier på Vallermyrene ga Lacour følgende poeng (av 10 mulige):

Lynne  10
Helsetilstand 9,25
Eksteriør 8,67
Gangarter 8,43
Sprang 7,32

Han ble klassevinner i gangarter for kat 1-2, 5-6 år, og nest beste gangartsponni for 5-6 åringer uansett kategori (hvis vi har forstått de innfløkte reglene riktig).

Viel gjorde en kjempejobb og viste ham flott i den delen av prøvene han kunne gå med egenrytter. Vi er storfornøyd med resultatene (med unntak av sprang som kunne vært bedre om kjemien mellom hest og testrytter hadde stemt).

Bildet viser Lacour under testrytter i gangartsprøven - og det fungerte kjempefint!

Og Lacour er en drøm å ha med seg seg! Letthåndtert og positiv som alltid...

Lørdag 13. september 2008

På dyrsku'n med Morwena og April
Dagen startet med pakking og lasting av hester klokka halv fem om morgenen, 3 timers kjøring til Seljord, ankomst dyrskuplassen kvart på åtte, litt diskusjon med vakta for å få med hele familien inn "hesteporten" uten at ungene måtte gå en annen inngang (bare to adgangsbevis pr. hest må vite!), hektisk bæring av utstyr og klargjøring av hestene, og klokka halv ni var vi i ringen for bedømming av Morwena og April som første hester i ponniringen. Og fem over halv ni var vi ferdig bedømt. Så var det å vente til premieutdeling klokka tre før vi fikk vite resultatet. Sånn er utstillingslivet.

Det ble 3. pr. på Morwena (som forøvrig ble målt til 152 cm!), og masse kos og sosial trening for April.

Søndag 7. september 2008

Feltritt i Asker!
Viel og Lacour debuterte i feltritt i helgen da de deltok på Konglungen rideklubbs distriktsstevne. Det var trening i terrenget på lørdag og stevne på søndag. Gjett om det ga mersmak!

Ekvipasjen startet i hesteklassen sammen med mye mer rutinerte hester og ryttere, og lå litt under midt på treet etter dressuren, hoppet seg opp til en 7. plass i sprang og endte på en samlet 3. plass etter terrengrittet!

Og for en arrangørgjeng! Vi ble utrolig godt mottatt, masse trivelige folk - vi koste oss hele helgen og lærte kjempemasse!

Feltritt - tre ganger så gøy!!!

Søndag 31. august 2008

Sprangstevne på Kongsberg
Viel og Lacour startet distriktsstevne i sprang i klassene 70, 80 og 90 cm i dag, og Lacour viste at spranggleden var tilbake for fullt! 70-klassen ble feilfri med 70 stilpoeng (vinneren hadde 76 poeng), mens de fikk ett riv og 4 feil i 80-klassen.

I 90-klassen ble det ett riv og en ekstra runde fordi hest og rytter var litt uenige om veien, men de fleste hinderne forserte de med god margin til tross for at ekvipasjen aldri hadde hoppet 90-bane før!

Det holdt ikke til premiering i dag (en plass unna premiering i 70-klassen!), men det ble fin stevnetrening, mange nye inntrykk og en ørliten dose fornyet selvtillit for både hest og rytter. Godt å ha med seg til kvalitetsbedømmelsen i slutten av september.....

Lørdag 23. august 2008

Live har startet sitt første distriktsstevne!
Lørdag arrangerte Numedal Hesteklubb distriktsstevne i distanseritt, og Live startet med Dokka siden hennes egen hest, Siljedokka, var litt halt. Mor red sammen med henne siden det var første stevnet til Live.

Vi startet den korteste distansen på 8,5 km og fikk den godkjent innenfor tidskravet. Pulskontrollen klarte vi også med god margin til tross for at hestene hadde ørlite granne "sommermage". Det var vel i grunnen mor som var mest sliten....

Det ble premier og slufser og indianercup T-skjorte på en storfornøyd Live som allerede snakker om neste stevne!

Lørdag 9. august 2008

Sølvar på nye oppdrag!
Nytt bryllupsoppdrag med Sølvar og vogna. Brudeparet med brudepike og brudesvenn skulle kjøres fra kirken og hjem til brudgommens familie.

Alt gikk kjempefint og Sølvar sto tålmodig og ventet mens brudeparet brukte en liten evighet (i følge de to yngste passasjerene) på fotografering etter vielsen.

Brudepiken er hestejente, og fikk lov å holde tømmene da vi feide inn på tunet på gården der gjestene ventet. Håper mamma og bestemor og bestefar la merke til det, Helle?

Er fortsatt stolt av den fine kjørehesten vår, jeg! Han er neimen ikke så blond som han ser ut til....

Lørdag 26. juli 2008

Familiedag med hest i fokus
Numedal Hesteklubb sto for aktivitetene på Rollag bygdetun i dag, og Sølvar og Dokka gikk runde på runde med unger og voksne sammen med fjordingen Hallingdokka.

Helice hadde fått jobben som pusseponni for de minste, og sto tålmodig og lot seg pusle med av ivrige små hender.

Klubben hadde presentasjon av og raseparade med 12 hester, foredrag om hest, demonstrasjon av hovpleie og skoing av hest, hesteskokasting, natursti og vrinskekonkurranse.


Tilbakemeldingene fra publikum tyder på at det var en vellykket dag til tross for varmen!

Tirsdag 22. juli 2008

Nebo Sioned til Bjønnåsen!
Vi har vært så heldige å få låne Anne Marit sin flotte welsh cob hoppe,
Nebo Sioned , som selskapsdame til Lacour et års tid. Ho har et fint hoppeføll etter Lacour ved fot, og vi håper på et nytt føll etter samme kombinasjon neste sommer.

Sioned og føllet Sheila kom til Paradisgrenda sent i går kveld, og Lacour ble overlykkelig over å bli gjenforent med yndlingshoppa si. Første bedekning er allerede unnagjort - dette blir spennende!!!

Kjernefamilien ser ut til å ha funnet hverandre, og Lacour har fått en liten tilhenger i Sheila som dilter etter ham med utilslørt beundring i blikket.

Lørdag 21. juni 2008

Welsh Show!
Noen ganger skjer alt på en og samme dag. Mens mor var hjemme med "bryllupshestene" var Lacour med Viel og Kjetil på Vallermyrene for å vise seg fram. I tillegg til selve showet deltok han i flere klasser i bruksbedømmelsen.

Han fikk gull og ble nr. 2 i sin showklasse men mistet konsentrasjonen og boblet litt over både i sprangklassene og rideklassen. Den bruksklassen som gikk desidert best var tommekjøringen hvor han ble nr. 3 med Ole ved tømmene. Tusen takk for hjelpen, Ole! 

Gratulerer til alle som gjorde det bra! Vi gleder oss til neste show!

Lørdag 21. juni 2008

Bryllupshester!
Nytt oppdrag for Dokka og Sølvar. Denne gangen som ridehester for brudeparet Toralill og Damon.

Hestene begynner å bli scenevante ved stavkirken, men vind i sløret til en ridende brud ble en liten utfordring for den ellers så stødige Dokka. Noen hestesteg sidelengs gjorde at bruden mistet balansen og hoppet ned, men hun satte seg raskt opp igjen og fullførte den planlagte etappen.
 
På bildet ser vi at Dokka synes det er på tide med litt mat igjen, og bruden glemmer både kjole og slør der hun huker seg ned ved siden av hesten....

Lørdag 21. juni 2008

Operakullet har bursdag i dag!
....og som alltid er det Mayo og Otello sin Hege som husker på det først, og som minner meg på det bare for å gi meg dårlig samvittighet....

Jeg tar hintet, Hege; GRATULERER med treårsdagen til Otello, Aida, Aniara, Carmen, La Boheme, La Traviata og Don Pasquale!

Og se så søte dere var da dere var små (bildet er av Aniara og Aida før de forlot Paradisgrenda for snart tre år siden)

Hmmm. Der kom jeg jammen på at jeg har glemt ettårsdagen til valpene til Saivva også. Saivva, Ravna og Ramses hilser til Falko, Charlie, Champis, Dina og Iris og gratulerer med dagen som var den 16. juni!!!


Søndag 1. juni 2008

Overraskelse til konfirmanten....
Søndag var det konfirmasjon i bygda, og en av familiene hadde spurt oss om å stille opp med hester for transport til kirken. Konfirmanten red først på Dokka, og Sølvar kom etter med resten av familien i vogn.

Vi havnet selvfølgelig midt i folkekaoset hvor en gruppe konfirmanter nettopp var ferdig, og en ny gruppe var på vei inn. Pluss familiene! Og begge hestene oppførte seg eksemplarisk i folkemengden!

Dette var et veldig hyggelig oppdrag.
Og vi er ikke så lite stolte av de stødige hestene våre.......

Lørdag 24. mai 2008

Lacour har fått damebesøk!
Lille, smekre Gellifach May ankom Paradisgrenda og en forventningsfull storsjarmør med klippetro på egne forføringskunster i dag. 

Damen var nok ikke helt klar for en sommerflørt riktig enda, men de to fant raskt tonen og tusler nå rundt på beitet og koser seg.
Pusler litt rundt hverandre som et gammelt ektepar og gir hverandre litt oppmerksomhet - men bare litt....foreløpig.

Vi forventer litt mer action i slutten av neste uke....               
(Foto: A. Horrigmo)

Lørdag 3. mai 2008

Sølvar i fakkelstafett
4H-klubbene i øvre Numedal skal arrangere fylkesleir i år, og dette ble markert med fakkelstafett som opptakt til 4H-dagen 4. mai.

Arrangørklubbene fraktet en fakkel på en rekke fantasifulle måter fram til markeringen på Norefjord, og "vår" etappe var det Sølvar som sto for med Viel som kusk.

Ikke noe problem med en stødig kjørehest....

Lørdag 3. mai 2008

Trollhovds Mayo har blitt utstillingschampion!
Mayo fikk Cacib og ble NUCH på utstilling i Kristiansand i dag, og vi gratulerer Hege og Jan kjempemye med resultatet! Vi vet at de virkelig har stått på for å få championatet, og endelig klaffet det!

Vi er kjempestolte av dere - stå på videre, og gi gutten "vår" en god klem fra oss! Heia Indianerkullet!

Onsdag 2. april 2008

Jubileumsføllet vårt er født!
Vårt føll nummer 20 ble ei nydelig Welsh Cob hoppe etter Storhaugs Crusader! 10 år etter at vårt første føll kom til verden. Dobbelt jubileum!

Arbeidstittel og foreløpig navn er "April". Og Morwena viser seg å være en perfekt mamma. For en fryd! Vi venter ikke flere føll i år, og får god tid til å kose oss med lille "April". Nå er det endelig vår på Bjønnåsen....

Søndag 23. mars 2008

Se! Vi venter føll!
Magen til Morwena har blitt temmelig stor, og vi venter i spenning på å bli kjent med den som ligger der inne og venter på å komme ut i verden. Bedekningsdatoen er 22.04.07, så det nærmer seg....

Vårt aller første Welsh Cob føll! Kjempespennende!

Torsdag 16. august 2007

Vi har kjøpt avlshingst!
En forelskelse kan komme fort, hardt og brutalt. Spesielt ille er det når den rammer hele familien.

Vi falt pladask for Sondergardens Lacour da vi var på besøk hos Anne Marit i påsken. Og vi trengte ikke lang betenkningstid da vi fikk telefon på seinsommeren med spørsmål om vi var interessert i å kjøpe ham.

Og vi kommer neppe til å angre.....

Lørdag 16. juni 2007

Vi har fått valper!
Gordon setteren vår, Saivva har fått 7 flotte valper. 3 tisper og 4 hanner - et fint lite knippe med rypejegere! Vi går noen aktive uker i møte....

Lørdag 9. juni 2007

På Ål-utstillinga med Sølja
Sølja fikk "slufsa" si og helt OK kritikk med poengsummene 7-7-7-7-7. Vi skulle selvfølgelig gjerne sett noen åttere, men det kommer....

Søndag 3. juni 2007

Og så var det konfirmasjon i familien....
Presten mente det var temmelig lenge siden noen kom ridende til sin egen konfirmasjon i Rollag stavkirke.

For oss var det helt naturlig å bruke våre sølvsvarte nordlandshester Siljedokka og Sølvar til "oppdraget". Og så fikk mor prøvd den nye maratonvogna også....

En stemningsfull og minnerik dag!

Lørdag 26. mai 2007

Konfirmasjonspresangen i boks!
Konfirmanten vår har blitt den stolte eier av Welsh Cob hoppa Storhaugs Magic Morwena.

Kjøpekontrakten var underskrevet, og vi skulle hente henne på utstilling på Voss. Ekspedisjonen returnerte til Numedal med ny hest med 44 poeng, 1. kval, tittelen "Dagens hest" og en temmelig skjelven, overlykkelig og nybakt welsh eier!

Søndag 6. mai 2007

Fuglehundklubbenes fellesutstilling på Hellerud
Vi har ikke vært så ivrige i utstillingsringen de siste årene, og fant ut at vi fikk slenge innom en utstilling med Saivva før ho fikk valpekullet sitt.

Vi var rimelig sikre på at ho skulle holde til 1.pr. Men det er selvfølgelig viktig og riktig å sørge for å få det dokumentert. Og det fikk vi. Viel begynner å bli dreven i utstillingsringen både når det gjelder hest og hund, og sammen sørget ho og Saivva for 1AK, 2AKK, CK og 4BTK - med beskjed om at de hadde kunnet komme enda høyere hvis de hadde klart å holde konsentrasjonen oppe litt lenger.... Ikke dårlig!

Og ikke nok med det! Live prøvde seg på "Barn og hund" konkurransen, og vant likegodt hele klassen med den samme søte lille vimsete Saivva.